Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Birgit

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Birgit: De meisjesnaam Birgit is afgeleid van Birgitta en heeft als betekenis "de verhevene".

Bekende naamdragers

Birgit Schuurman (1977) is een Nederlands rockzangeres en actrice. Ook haar oudere zus Katja is een bekende actrice en zangeres. Eerst zong Birgit samen met Kaja in de band Jeunes Turcs. Pas in 1999 werd ze in Nederland bekend als solozangeres met singles A Little Famous en Maybe The Wine, maar een echte doorbraak kwam er pas 2001 met het nummer I Know. In 2003 maakte Birgit haar filmdebuut als Pi in de film Floris.

Birgit Nilsson (1918-2005) was een bekende Zweedse sopraan. Birgit werd vooral internationaal bekend door haar rol als Isolde in het theaterstuk Tristan und Isolde, opgevoerd in de Metropolitan Opera in New York op 18 december 1959. De Birgit Nilsson-prijs, die vanaf 2009 wordt uitgereikt, is een onderscheiding voor uitzonderlijke bijdragen aan de wereld van de opera.

Birgit Van Mol (1968) is een Vlaamse nieuwslezeres en presentatrice. Birgit presenteerde programma's zoals Personal Upgrade, Look en Herexamen.

Afgeleide namen: Birte, Birgit, Birgitta

Geboortekaartjes met de naam Birgit

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Birgit. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Birgit of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Birgit kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Birgit of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Birgit   09 May 2011
Jammer dat bijna niemand deze naam juist kan uitspreken... Ze maken er altijd Brigitte of Brigit van, of spreken de i's te lang of te dof/plat uit. Juist uitgesproken is het een mooie naam.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455