Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Billy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Billy: Billy heeft als als betekenis "de beschermer".

Bekende naamdragers

Billy Joel (1949) is een Amerikaanse singer-songwriter en componist die wat popmuziekhits maakte. Enkele van zijn bekende hits zijn She's Always A Woman en Goodnight Saigon. Billy Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Billy Ocean (1950) is een Britse zanger die in de jaren zeventig en tachtig enkele internationale hits scoorde. Van zijn debuutalbum werd de single Love Really Hurts Without You een grote hit. In 2002 kreeg Billy een eredoctoraat in de muziekwetenschappen van de universiteit van Westminster.

Billy the Kid (1859-1881) was een jonge crimineel uit de Verenigde Staten die meer dan 21 mensen zou hebben vermoord. Billy was ook befaamd om zijn koelbloedigheid en ontsnappingen uit gevangenissen.

Afgeleide namen: Bil, Billie

Geboortekaartjes met de naam Billy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Billy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Billy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Billy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Billy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455