Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bilal

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Bilal: Bilal is een Arabische naam met als betekenis "verfrissend". Omdat Bilal ibn Ribah de eerste muezzin was van Mohammed betekent de naam ook "eerste bekeerling van Mohammed".

Bekende naamdragers

Bilal Oliver (1979) is een Amerikaans neo soul- en jazz-zanger. Hij is lid van de losse groep Soulquarians. Zijn debuutalbum 1st Born Second was geen groot succes maar gaf hem toch de gelegenheid om vele optredens te doen. Zijn tweede album werd nooit officieel uitgeven omdat de volledige inhoud ervan al op het internet was uitgelekt.

Bilal ibn Ribah (c.580-c.640) was een in Mekka geboren Ethiopiƫr die door de profeet Mohammed werd aangesteld als eerste muezzin van de Islam. Hij was bekend voor zijn mooie stem waarmee hij de gelovigen opriep tot gebed.

Afgeleide namen: Billal

Geboortekaartjes met de naam Bilal

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bilal. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bilal of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bilal kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bilal of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

bilal tijari   15 Jun 2012
groot gelijk


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455