Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bert

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bert: Bert is van Germaanse oorsprong en betekent "stralend".

Bekende naamdragers

Bert Anciaux (1959) is een Vlaams politicus van de VlaamsProgressieven (oorspronkelijk Volksunie). Van 1992 tot 1998 was hij partijvoorzitter van de Volksunie. In 2004 werd hij Minister in de Vlaamse Regering voor Cultuur, Jeugd, Sport en Brusselse aangelegenheden.

Bert Visscher (1960) is een Nederlands cabaretier die gekend voor zijn ongenuanceerde ongein. In 1991 ontving Bert Visscher de Persoonlijkheidsprijs tijdens het Camerettenfestival in Delft, waar hij optrad met de cabaretgroep Filter. Een jaar later ontving hij de onderscheiding Nar van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Hij werkte ook als presentator van het muziekprogramma Poggibonsi bij de VARA. Typisch voor Bert Visscher is dat hij vaak met rode schoentjes op het podium staat.

Afgeleide namen: Bart, Barta, Barth, Bartha, Bartho, Bartje, Bartke, Berta, Berte, Bertel, Berth, Berthie, Bertie, Bertina, Bertine, Bertje, Bertram, Betran, Berto, Bertu

Geboortekaartjes met de naam Bert

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bert. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bert of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bert kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bert of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ma_dalton   30 Oct 2015
Onze zoon heet Bert en veel mensen spreken hem aan als "Bertje"... grappig

dochter van bert    19 Sep 2015
coole naam zeg, kei stralend! kzen echt wel fier op de papa.

Bert   20 Jan 2011
coole naam man ik heb er plezier mee

bert van compernolle   09 Nov 2009
soms als je je naam zegt gaan ze meteen denken erni. en dat is soms vervelend.

bert   13 Nov 2008
wat een prachtige naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455