Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bernd

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bernd: Bernd is een verkorting van de Germaanse naam Bernard met als betekenis "zo sterk als een beer".

Bekende naamdragers

Bernd Schneider (1951) is een Nederlands wijnhandelaar en de uitvinder van de Vacuum Wine Saver, een apparaatje waarmee je de lucht uit een wijnfles kunt pompen. Bernd is juryvoorzitter van het programma Het Beste Idee Van Nederland, een programma dat studenten helpt om hun uitvindingen op de markt te brengen.

Bernd Thijs (1978) is een Belgisch voetballer die voor verschillende ploegen speelde, waaronder AA Gent, Standard Luik en RC Genk. Tevens is hij speler van de Belgische nationale ploeg en zat in de selectie voor het WK 2002.

Afgeleide namen: Barend, Barnard, Barendje, Berend, Benhard, Bernadet, Bernadette, Bernard, Bernhard

Geboortekaartjes met de naam Bernd

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bernd. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bernd of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bernd kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bernd of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

kijdfopid   05 Jun 2013
mooiste naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455