Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bernardus

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bernardus: Bernardus is een Germaanse naam met als betekenis "beer" of "zo sterk als een beer".

Bekende naamdragers

Bernardus Alfrink (1900-1987) was een Nederlands aartsbisschop, kardinaal en metropoliet. In 1955 werd Bernardus aartsbisschop van het aartsbisdom Utrecht en daarmee metropoliet van de Nederlandse kerkprovincieen 5 jaar later werd hij tot kardinaal benoemd. In Nederland zijn er verschillende scholen naar Bernadus vernoemd. Alfrinkschool in Wageningen.

Bernardus Bosch (1746-1803) was een dominee met radicale patriottische sympathie├źn, Nederlands politicus en dichter. Na de publicatie van zijn gedicht Eigenbaat raakte hij zo bekend dat zijn kerk overvol kwam te zitten. Bernardus publiceerde verschillende werken onder het pseudoniem Batavus.

Afgeleide namen: Barend, Barendje, Berend, Bernadette, Bernard, Bernd, Bernhard, Brand, Brent, Brend

Geboortekaartjes met de naam Bernardus

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bernardus. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bernardus of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bernardus kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bernardus of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455