Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bernard

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bernard: Bernard is een Germaanse naam met als betekenis "zo sterk als een beer".

Bekende naamdragers

Bernard van Clairvaux (1090-1153) was een Frans abt en een drijvende kracht achter de tweede kruistochten. Hij wilde terugkeren naar de oorspronkelijk Benedictijns ideaal van bidden en werken. In 1174 werd hij door de Katholieke Kerk heilig verklaard. Dankzij Bernard van Clairvaux is de naam Bernard polulair geworden.

Bernard Hinault (1954) is een voormalig Frans wielrenner die Ronde van Frankrijk vijfmaal won. Daarnaast won hij driemaal de Ronde van Italië en tweemaal de Ronde van Spanje. Bernard Hinault was de beste tijdrijder van zijn generatie.

Bernard Thévenet (1948) is ook een voormalig Frans wielrenner. Hij won tweemaal de Ronde van Frankrijk maar gaf later toe dat hij hiervoor doping had gebruikt.

Afgeleide namen: Barend, Barnard, Barendje, Berend, Benhard, Bernadet, Bernadette, Bernhard

Geboortekaartjes met de naam Bernard

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bernard. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bernard of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bernard kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bernard of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

jade   28 Mar 2011
cool

bernard   11 Jul 2010
ik ben de sterkste van de wereld


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455