Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bent

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bent: De jongensnaam Bent is afkomstig van de Germaanse naam bern met als betekenis "beer". Bent kan ook een verkorting zijn van de Hebreeuwse naam Benjamin, met als betekenis "zoon van het geluk" of de Latijnse naam Benedictus, met als betekenis "de gezegende".

Bekende naamdragers

Bent Skammelsrud (1966) is een voormalig Noors voetballer die vooral speelde voor de Noorse eersteklasser Rosenborg BK en tevens voor de Noorse nationale ploeg. Met Rosenborg werd bent 11 keer landskampioen en won hij drie keer de beker. In 1997 won hij de Kniksenprijs voor beste middenvelder van het jaar.

Afgeleide namen: Ben, Bene, Bende, Benjamin, Benke, Benno, Ben, Bintske

Geboortekaartjes met de naam Bent

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bent. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bent of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bent kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bent of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Anniek van weenen   07 Mar 2017
Onze zoon van 8 maanden heet ook Bent. Ik vind het een korte stoere naam die niet veel voorkomt.

maya vander horst   24 Sep 2012
mijn zoon heet ook Bent het is een stoere korte naam alleen niet zo bekend dus ik moet de naam nog wel eens herhalen. het is een leuke naam

Jeanne Marij   24 Aug 2011
Mijn zoontje heet Bent...hele leuke naam dus...


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455