Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Benoit

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Benoit: Benoit is afgeleid van Benedictus, met als betekenis "de gezegende".

Bekende naamdragers

Benoît Poelvoorde (1964) is een Belgische acteur. Hij speelde reeds toneel op zeventienjarige leeftijd. In 1992 maakte hij samen met anderen de cultfilm C'est Arrivé Près De Chez Vous. Benoit kreeg succes bij het brede publiek dankzij zijn rollen in Le Boulet en Podium. In 2002 ontving Benoit de Jean Gabinprijs.

Benoît Mandelbrot (1924) is een Frans wiskundige van Poolse afkomst. Benoit deed vooral onderzoek op fractals (meetkundige figuur die opgebouwd is uit delen die min of meer gelijkvormig zijn met de figuur zelf). In 2003 ontving Benoit de prestigieuze Japanprijs.

Afgeleide namen: Ben, Benedict, Benedicta, Benedictus, Bent, Bennet, Benita, Benito, Bennito, Bennet, Benoite, Betta, Bettina

Geboortekaartjes met de naam Benoit

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Benoit. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Benoit of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Benoit kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Benoit of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Benoît Röben   30 May 2012
ik heet Benoît en ben 14 jaar en ik woon in driel


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455