Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Benny

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Benny: Benny is afkomstig van het Germaanse bern, met als betekenis "beer". Mogelijk is het een verkorting van Benjamin, dat "de gezegende" betekent.

Bekende naamdragers

Benny Andersson (1946) is een Zweedse zanger en componist. Hij is vooral gekend als lid van de popgroep ABBA. Hij is lang getrouwd geweest met Frida, een medelid van ABBA. In 1974 wonnen ze met het liedje Waterloo het Eurovisiesongfestival.

Benny Neyman (1951-2008) was een Nederlandse zanger die vooral bekend werd met zijn liedje Waarom Fluister Ik Je Naam Nog, waarmee hij een grote hit scoorde. In 1996 ontving Benny Neyman een Gouden Harp, een erkenning die wordt toegekend aan personen die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

Benny Hill (1924-1992) was een Brits komiek die bekend is van zijn televisieprogramma The Benny Hill Show, een aaneenschakeling van korte sketches en grappen. Het onderwerp van zijn sketches is meestal het veroveren van een vrouw op een slapstickachtige manier. Hij was ook zanger en behaalde in 1971 een nummer 1-hit met zijn liedje Ernie.

Afgeleide namen: Bene, Bende, Benjamin, Benjo, Benke, Benno, Bent

Geboortekaartjes met de naam Benny

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Benny. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Benny of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Benny kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Benny of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455