Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Benno

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Benno: Benno is een variant van Benedict, met als betekenis "de gezegende".

Bekende naamdragers

Benno Adam (1812-1892) was een Duits kunstschilder die vooral bekend is voor zijn schilderijen met dieren en jachttaferelen. Benno slaagde er goed in om de gevoelvolle en opgewekte karakter van dieren af te beelden. Ook zijn vader Albrecht en zoon Emil waren eveneens kunstschilders. Benno Barnard (1954) is een Nederlands dichter, essayist en toneelschrijver. Benno schreef oorspronkelijk romantisch-cerebrale po√ęzie, maar later werden zijn gedichten soberder van toon. In 2007 schreeef hij zijn eerste theaterwerk: Mevrouw Appelfeld. Benno ontving verschillende belangrijke literaire prijzen, zoals de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Geertjan Lubberhuizenprijs, de Busken Huetprijs en de Frans Kellendonk-prijs.

Afgeleide namen: Ben, Benet, Bengt, Benito, Bennet, Bent, Benthe

Geboortekaartjes met de naam Benno

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Benno. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Benno of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Benno kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Benno of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455