Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Benjamin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Benjamin: Benjamin betekent letterlijk "zoon van de rechterkant". Omdat Benjamin de jongste zoon van Jacob was wordt de naam Benjamin dikwijls gebruikt om de "jongste" aan te duiden.

Bekende naamdragers

Benjamin Franklin (1706-1790) was een Amerikaans politicus en wetenschapper. Hij is vooral bekend van zijn experiment met de vlieger tijdens een onweer om te bewijzen dat de bliksem uit stroom bestaat. In 1752 vond Benjamin Franklin de bliksemafleider uit. Hij ontdekte de warme golfstroom als oorsprong van de klimaatverschillen tussen Europa en Amerika. Hij was ook uitvinder van de bifocale lenzen. Als politicus was hij medeopsteller van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet.

Benjamin Netanyahu (1949) is een Israëlisch politicus van de Likoed. In 1992 won Benjamin Netanyahu de verkiezingen en werd hij premier van Israël, tot hij in 1999 werd opgevolgd door Ehud Barak. Daarna werd hij nog minister van Buitenlandse Zaken en minister van Financiën.

Afgeleide namen: Ben, Benjamina, Benjamino

Geboortekaartjes met de naam Benjamin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Benjamin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Benjamin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Benjamin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Benjamin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

vriendin van dit jongen   23 Jun 2019
trots op zn naam ben ik

nathalie   25 Feb 2011
slecte ervaring met de naam benjamin vals als een slang en probeert altijd u een steek terug te geven


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455