Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Benito

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Spaans

Betekenis Benito: Benito is Spaanse variant van Benedict, met als betekenis "de gezegende".

Bekende naamdragers

Benito Mussolini (1883-1945) was van 1922 tot 1945 fascistisch dictator van Italië. Door zijn volledige controle over de media kon hij de bestaande democratische regering overnemen. In 1921 werd Benito leider van de nieuw opgerichte Nationaal-Fascistische Partij (PNF). In 1922 nam de PNF de hoofdstad Rome over en om een burgeroorlog te vermijden bood de koning het premierschap aan Mussolini. Twee jaar later regeerde hij met volmachten en presenteerde zich steeds meer als de autoritaire dictator. In 1939 veroverde het Italiaanse leger Albanië en sloot Italië zich aan bij Duitsland. Maar het militaire succes van Italië werd een flop, vooral in Afrika. In 1943 werd hij door Fascistische Grote Raad gedwongen om af te treden en werd daarna gearresteerd. Hij werd door het Duitse leger bevrijd en werd opnieuw premier. In 1945 werd hij gevangen genomen door de partizanen gearresteerd.

Afgeleide namen: Ben, Bengt, Benet, Bennet, Benno, Bent, Benthe

Geboortekaartjes met de naam Benito

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Benito. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Benito of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Benito kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Benito of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455