Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ben

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ben: Ben is afkomstig van de Germaanse naam bern met als betekenis "beer". Ben kan ook voorkomen als een verkorting van de Hebreeuwse naam Benjamin, met als betekenis "zoon van het geluk" of de Latijnse naam Benedictus, met als betekenis "de gezegende".

Bekende naamdragers

Ben Stillers (1965) is een Amerikaans acteur, komiek en filmmaker. Ben Stillers is vooral bekend van de film There's Something About Mary, waarin hij de rol speelt van onhandig vriendje van Cameron Diaz.

Ben Crabbé (1962) is een Vlaamse musicus, televisiemaker en presentator. Ben Crabbé was drummer van de Vlaamse band De Kreuners. Hij is vooral bekend geworden in 1994 als presentator van het televisiespelletje Blokken. In 2007 presenteerde hij op Canvas de reeks van Spraakmakers, waarin Ben sprak met drie spraakmakende humoristen.

Afgeleide namen: Bene, Bende, Benke, Benno, Bent, Bintske

Geboortekaartjes met de naam Ben

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ben. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ben of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ben kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ben of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

benjamin   18 Nov 2012
ik heet benjamin.Maar iedereen noemt me ben

lisa   07 Jun 2011
mijn vriend zei altijd toen hij klein was. ik ben Ben en omdat ik Ben ben ben ik Ben! hahaha

Ben   21 Mar 2011
ik vind mijn naam ook niet geweldig maar ik ben toch tevreden met mijn naam en ben lij dat ik een naam heb

ben   01 May 2009
mijn naam daar is niets aan


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455