Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Beau

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Beau: Beau is waarschijnlijk afgeleid van Robert, met als betekenis "schitterend door roem" of van het Fransebeau met als betekenis "mooi" of "knap".

Bekende naamdragers

Beau Brummell (1778-1840) was een Engelsman met een legendarische reputatie als dandy. Hij was bevriend met de Engelse kroonprins George IV maar door gokschulden viel hij in 1816 in ongenade en moest hij naar Caen vluchten. Daar kon hij tijdelijk werken als Brits consul. Er staat een standbeeld van Beau Brummell in Jermyn Street in Londen.

Beau Garrett (1982) is een knap (=beau) Amerikaans actrice en model. Beau Garrett kreeg eerst gastrollen in de televisieseries North Shore, Entourage en Head Cases. In 2006 speelde ze de rol van Amy in de horrorfilm Turistas en een jaar later kreg ze de rol van Kapitein Frankie in de film Four: Rise of the Silver Surfer.

Beau de Rochas (1815-1893) was een Franse ingenieur en uitvinder van het principe van de viertaktmotor. Hij ontwikkelde het idee om het mengsel van brandstof en lucht eerste te comprimeren voor deze tot ontploffing te brengen. Hij publiceerde Cyclus van Beau de Rochas over de kennis over de viertaktmotor.

Afgeleide namen: Beau, Beaudine, Beauk, Beauke, Beauty, Boe

Geboortekaartjes met de naam Beau

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Beau. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Beau of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Beau kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Beau of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Beau   04 Jan 2013
Ik ben een meisje, en vind het leuk dat ik deze naam heb. Zeker leuk om uw kind ook de naam Beau te geven

cool    18 Mar 2011
Ik ben een meisje en heet Beau. leuke naam hoor ze noemen me bobo.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455