Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bavo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Bavo: De jongensnaam Bavo is waarschijnlijk afgeleid van badu dat "strijd" bekent.

Bekende naamdragers

Bavo Claes (1949) is een Belgische journalist en schrijver. Na zijn studies werkte Bavo als televisiejournalist bij de publieke omroep. Toen hij in 1987verslag uitbracht van ongeluk met de Herald of Free Enterprise, viel hij op omdat hij geen das droeg en de toenmalige minister van verkeer Herman De Croo hard aanpakte. Bavo werd in 1987 bekroond met de HA! van Humo. Na zijn loopbaan als journalist bleef Bavo actief als schrijver van romans.

Bavo Galama (1958) is een Nederlands cabaretier, schrijver, presentator en acteur. In 1981 won hij samen met Titus Tiel Groenestege de jury- en publieksprijs van het Camerettenfestival. Daarna maakte Bavo enkele soloprogramma's, waarmee hij onder andere de CJP Podiumprijs won. Bavo is ook auteur van vier kinder- en voorleesboeken.

Afgeleide namen: Bavo, Bave, Baafje, Baafke

Geboortekaartjes met de naam Bavo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bavo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bavo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bavo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bavo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455