Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Bastiaan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Bastiaan: De jongensnaam Bastiaan is afgeleid van Sebastos en heeft als betekenis "de eerwaardige" betekent.

Bekende naamdragers

Bastiaan Ragas (1971) is een Nederlands zanger en acteur. Na de middelbare school trok Bastiaan ook rond met Up With People. Daarna werd hij lid de boybands Caught in the Act. Vanaf 2000 speelt Bastiaan de hoofdrol in de musical Aïda, waarvoor hij een John Kraaijkamp Musical Award ontving voor beste mannelijke hoofdrol. In 2004 zat Bastiaan in de jury van Popstars-The Rivals en werd hij door de Beau Monde uitgeroepen tot Man of Style. In 2006 nam Bastiaan, samen met Julie Fryer, deel aan het programma Dancing with the Stars van RTL 4.

Bastiaan Tamminga (1981) is een Nederlands zwemmer die zijn internationale seniorendebuut maakte bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Antwerpen. Bastiaan, die bijna twee meter lang is, is een specialist op de 50 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag. Bastiaan veroverde zes Nederlandse titels in de rugslag en vestigde in 2002 een Nederlands record op de 50 meter rugslag.

Afgeleide namen: Bas, Bastian, Bastien, Bastijn, Sebastian, Sebastianus, Sebastien, Sébastien , Senne

Geboortekaartjes met de naam Bastiaan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Bastiaan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Bastiaan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Bastiaan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Bastiaan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455