Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Basil

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Basil: Basil is afgeleid van Basilius, met als betekenis "de koninklijke".

Bekende naamdragers

Basil Rathbone (1892-1967) was een Brits acteur geboren in Zuid-Afrika. In 1921 maakte Basil zijn debuut op Broadway in de stomme film Innocent. Hij speelde in vele films waaronder Captain Blood, The Adventures of Robin Hood, The Adventures of Sherlock Holmes,Tower of London en The Mark of Zorro. Basil werd genomineerd voor twee Oscars: voor zijn rol als Tybalt in Romeo and Juliet en als King Louis XI in If I Were King.

Basil Poledouris (1945-2006) was een Grieks-Amerikaans componist van filmmuziek. Basil schreef de filmmuziek heel wat bekende films, zoals The Blue Lagoon , RoboCop, The Hunt for Red October en Starship Troopers. In 1989 won hij een Emmy Award voor muziek uit de televisieserie Lonesome Dove.

Afgeleide namen: Basiel, Basile

Geboortekaartjes met de naam Basil

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Basil. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Basil of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Basil kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Basil of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455