Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Basiel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Basiel: Basiel is afgeleid van Basilius, met als betekenis "de koninklijke".

Bekende naamdragers

Basiel De Craene (1880-1956) was een Vlaams dichter en priester. In 1905 werd Basiel priester gewijd. In 1931 wordt hij voor het eerst aangesteld als pastoor in Bachte-Maria-Leerne. Daar begon hij zelf gedichten te schrijven en lanceerde het idee van de jaarlijkse bijeenkomst van dichters. Zo onstonden de Vlaamse Po√ęziedagen: een tweedaagse gebeurtenis waarbij bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers en dichters voorlazen uit eigen werk en er prijzen uitgereikt werden. In Merendree staat een borstbeeld van Basiel als herinnering aan zijn literair verleden en als pastoor.

Afgeleide namen: Basil, Basile

Geboortekaartjes met de naam Basiel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Basiel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Basiel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Basiel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Basiel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Zoe   30 Apr 2013
Mijn hond noemt zo en het is een super naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455