Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Baptiste

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Baptiste: Baptiste is afgeleid van het Griekse baptistes, met als betekenis "de doper". Gewoonlijk wordt de naam Baptiste gebruikt in combinatie met Jean en verwijst dan naar Johannes de Doper, die de boodschap verkondigde van bekering en verlossing van alle zonden door de doop.

Bekende naamdragers

Jean-Baptiste Lully (1632-1687) was een in Italië geboren barokke componist en oprichter van de Franse opera. Jean-Baptiste Lully werkt vooral voor het hof van de Franse koning Lodewijk XIV. In plaats van de gebruikelijke langzame muziek componeerde hij levendige dansen op een snel ritme, zoals het menuet.

Jean-Baptiste de Lamarck (1744-1829) was een Franse bioloog die echter tijdens zijn leven weinig erkenning genoot. Jean-Baptiste de Lamarck maakte als eerste een onderscheid tussen gewervelde en ongewervelde dieren. Hij is vooral bekend voor zijn al pre-darwinistisch evolutionaire ideeën. Zo stelde hij reeds dat kenmerken worden overgeërfd. Volgens Jean-Baptiste heeft het organisme zelf creativiteit en inventiviteit om te verbeteren en evoluren, terwijl volgens Darwin de evolutie passief was.

Afgeleide namen: Baptist, Baptista, Triste

Geboortekaartjes met de naam Baptiste

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Baptiste. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Baptiste of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Baptiste kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Baptiste of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

bart   05 Dec 2012
supercoole naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455