Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Babette

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Babette: Babette is een Franse variant van Barbara of Elisabeth. De meisjesnaam Barbara is van Griekse oorsprong en betekent "niet-Grieks" of meer algemeen "vreemd". Elisabeth is afgeleid van het Hebreeuwse Elisjeba met als betekenis "God is mijn eed" of "God is mijn getuigenis".

Bekende naamdragers

Babette van Veen (1968) is een Nederlands actrice en zangeres. Ze is dochter van de bekende zanger Herman van Veen. Babette is vooral bekend geworden met haar rol als Linda in de televisiesoap Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze speelde mee in de band Linda, Roos en Jessica, waarmee ze de nummer 1 hit Ademnood scoorden. In 2006 deed Babatte mee in Dancing on Ice, maar lag er na de tweede aflevering eruit.

Babatte Holtman (1981) is een Nederlands zangeres en actrice. In 2007 speelde ze haar debuut in de musical Rembrand, dat gespeeld werd in de Carré van Amsterdam.

Afgeleide namen: Bab, Babs, Barbara, Barbertje, Bet, Betsy, Elisa, Elise, Elizabeth, Elly, Elsa, Lies, Lisa, Lisette

Geboortekaartjes met de naam Babette

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Babette. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Babette of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Babette kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Babette of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455