Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Azra

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Azra: Azra heeft als betekenis "puur". In het Arabisch betekent Azra "maagd".

Bekende naamdragers

Azra Akin (1981) is een in Nederland geboren Turks model. Azra Akin werd verkozen tot Miss World in 2002, waarna ze naar Turkije verhuisde, waar ze een superster werd. In 2003 nam ze deel aan de reality-show The Games op het Britse televisiekanaal Channel 4 en won van Sporty Spice Mel C. In 2005 debuteerde Azra als actrice in de film Anlat Istanbul.

Azra Hadzic (1994) is een Australische tennisspeelster uit Australiƫ. die op zevenjarige leeftijd begon met tennis. In 2009 speelde Azra haar eerste ITF-toernooi. In 2012 volgde haar WTA-debuut op het Tennistoernooi van Sydney 2012 en een jaar later won ze het ITF-toernooi van Cairns.

Afgeleide namen: Azraa, Azara

Geboortekaartjes met de naam Azra

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Azra. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Azra of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Azra kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Azra of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Azra   09 Jun 2014
Azra is de naam van een heel mooi model! Nochthans komt de naam nog niet veel voor. Houden zo! Ik wordt soms geplaagd met azrael, naam van de de Smurven.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455