Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ayrton

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Ayrton: Ayrton is een Engelse naam, met als betekenis "afkomstig uit het dorp Ayr".

Bekende naamdragers

Ayrton Senna (1960-1994) was een Braziliaanse autocoureur die in een periode van tien jaar driemaal wereldkampioen Formule 1 werd. Van de 161 wedstrijden waaraan hij deelnaam won hij er 65. Als vierjarige reed hij al in een kart. In 1983 won Ayrton de British F3. In 1994 overleed hij bij een ongeval tijdens de Grand Prix van San Marino, dat resulteerde in de invoering van een hele reeks veiligheidsmaatregelen.

Afgeleide namen: Airton

Geboortekaartjes met de naam Ayrton

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ayrton. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ayrton of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ayrton kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ayrton of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ayrton   02 Sep 2014
Ayrton is een supper mooie naam. En cool natuurlijk zoals Ayrton Senna. Mijn naam is wel moelijk te spellen, ook al is hij zo bekend.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455