Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Axl

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Axl: Axl is een verkorting van de Griekse naam Alexandros dat "beschermer" betekent. De naam Axl wordt vooral in Scandinavische landen gebruikt maar door de bekendheid van de muzikant en mediafiguur Axl Peleman komt de naam steeds meer voor in Vlaanderen.

Bekende naamdragers

Axl Rose (1962) is een Amerikaans zanger. Hij richte samen met zijn vriend Jeff Isball de nu bekende band Guns N' Roses. Axl Rose is berucht voor zijn excessen, zo veroorzaakte hij opstoten door een van het podium te springen om een fotograaf aan te vallen en door slechts enkele nummers te zingen toen de band te laat opkwam. In de periode van 1985 tot 1993 was de groep succesvol. Daarna waren er nog enkele mislukte pogingen tot een comeback.

Axl Peleman (1977) is een Vlaamse muzikant en bekende TV-figuur. Hij speelde als bassist of zanger in groepen zoals Ashbury Faith, The Paranoiacs, Angelico en Cambden. Met zijn eerste band Ashberry Faith, die Axl samen met twee klasgenoten oprichtte, maakte hij 3 CD's en won hij in 1996 de prijs van De Beste Live Groep van Belgiƫ. Vanaf 2000 is hij een gast in verschillende Vlaamse Tv-programma's zoals Aan Tafel en De Laatste Schouw. In 2007 brengt Axl Peleman zijn eerste soloplaat in het Antwerps uit: Dagget Wet (als je het weet).

Afgeleide namen: Axel, Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine , Lex, Sander, Xander, Sandar, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Axl

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Axl. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Axl of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Axl kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Axl of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Tinne   25 Sep 2013
Inderdaad, onze zoon noemt ook Axl. Wij waren op zoek naar een korte leuke naam want zij achternaam was te lang. En ook bij ons wordt hij door vele foutief geschreven.

Hamza   18 Aug 2013
Wa is deez voor een kutnaam a techna

Naomi   07 Apr 2012
Wij hebben onze zoon axl genoemd, zijn broer heet tijn en wilde graag weer een korte stoere naam. Grappig te zien hoe vaak zijn naam verkeerd geschreven word


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455