Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Axel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Axel: Axel is een verkorting van de naam Alexandros met als betekenis "beschermer".

Bekende naamdragers

Axel Merckx (1972) is een voormalig Belgisch wielrenner en zoon van de legendarische wielrenner Eddy Merckx. Axel Merckx was professioneel wielrenner van 1993 tot 2007. In 2000 won hij de Belgische Kampioenschappen. Hij reed 7 keer mee met de Ronde van Frankrijk en in 2004 won hij brons in de Wegrit van de Olympische Spelen te Athene.

Axel Daeseleire (1968) is een Vlaams acteur en DJ. Axel werd bekend door zijn rollen in de televisieseries Flikken en Latroesjka's en de films Team Spirit en De Hel van Tanger. In 2007 nam hij samen met Anne De Batzelier deel aan de televisieserie Celebrity Shock waarbij ze een reiniging van het lichaam ondergingen.

Afgeleide namen: Axl, Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine, Lex

Geboortekaartjes met de naam Axel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Axel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Axel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Axel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Axel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sven   31 Mar 2020
Amber ik dacht je van mij was. Betekenen al die slapeloze nachten in mijn omhelzing dan niets voor je. Momenten van geruisloze stilte starend naar de eeuwig ruimende sterren zittende op de motorkap. Wat heeft u hart zo bruusk doen keren. Zonder jouw aanwezigheid voel ik me opgesloten omwald door een muur van tranen. Kom terug.

Ralph   17 Mar 2013
Axel, hoe was het bij de bootman?

Axe   27 Jun 2011
De naam die wij onze zoon gaven. Zijn voornamen zijn Axe Henrik

R.K.   29 May 2010
Axel is NIET afgeleid van Alexandros (Alex), maar de zweedse verbastering van (arab.) Abu Salam, (hebr.) Absalom. Betekenis: Vader van de vrede.

Rachel   05 Sep 2009
Die naam is perfect voor een jongen in mijn vehaal Stervend Licht!!!

axel peeters fernandes   10 Mar 2009
hey charlotte ik ben op jou gelukig kom je niet op mijn naam

Axel    29 Dec 2007
Amber ik ben verliefd op u maar je mag het niet weten gelukkig dat je niet op deze site komt


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455