Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Avraham

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Avraham: Avraham is een variant van de Hebreeuwse naam Abraham, met als betekenis "vader is barmhartig". In de Bijbel wordt Abraham uitgelegd als "de vader van menigte volken".

Bekende naamdragers

Avraham Tehomi (1903-1990) was een Israƫlische onafhankelijkheidsstrijder en een sleutelfiguur van de paramilitaire organisatie Hagana die van 1920-1948 de joodse belangen in het toenmalige Palestina verdedigde. In 1924 vermoordde Avraham de Nederlandse schrijver en politicus Jacob Israƫl de Haan. Een jaar later werd hij ondercommandant van de Hagana voor het district Jeruzalem. , en van 1929-1931 diende hij daar als districtscommandant. Later werd Avraham leider Etsel, een terroristische beweging die een een niet-socialistisch alternatief was voor Hagana. Etsel hield zich vooral bezig met terreuraanslagen om anti-Joodse aanvallen door Palestijnse Arabieren te vergelden.

Afgeleide namen: Ab, Abarran, Abe, Abey, Abie, Abraham, Abrahan, Abrahim, Abram, Abrams, Braham, Brahm, Bram, Ebrahim, Ibrahim

Geboortekaartjes met de naam Avraham

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Avraham. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Avraham of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Avraham kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Avraham of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455