Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aurelia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Aurelia: Aurelia is een meisjesnaam is waarschijnlijk afgeleid van Aurora, met als betekenis "morgenstond". Mogelijk is Aurelia afgeleid van Aura, met als betekenis "bries".

Bekende naamdragers

Aurelia Cotta (120VC-54VC) was de moeder van Julius Caesar. Haar vader Lucius Aurelius Cotta was consul in 119 VC. Aurelia huwde met de praetor Gaius Iulius Caesar Strabo. Ze wordt door historici beschouwd als een ideale Romeinse matrona en ideale moeder.

Afgeleide namen: Auralia, Aure, Aurel, Aurelius, Aurèle, Aurélie, Aurélien,Auréline, Aurora, Auryl

Geboortekaartjes met de naam Aurelia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aurelia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aurelia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aurelia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aurelia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Aurelia   16 Sep 2012
hahaha ,, was vroeger ...leuk zeg !

Mirte   26 Jan 2011
Oke autje graag gedaan was niet veel moeite! (L) En jij bent een toffe gave vriendin maar ook super en super aardig!!(brb)(rotfl)(lol)

Aurelia..   16 Dec 2010
Lieve mirte en Meike , wat een lieve reacties .. haha. Liefs Autje

Mirte   29 Sep 2010
Aurelia lacht leuk

Meike   29 Sep 2010
ik noem mijn vriendin (Aurelia) altijd Autje

Mirte   29 Sep 2010
Aurelia Van Haver is een goede vriendin en lacht altijd zo grappig .


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455