Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aukje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Aukje: De betekenis van Aukje is niet duidelijk. Mogelijk heeft de naam iets te maken met "elf".

Bekende naamdragers

Aukje van Ginneken (1982) is een Nederlands actrice, zangeres en schrijfster. Aukje maakte haar debuut als Charlie Fischer in de Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2003 poseerde Aukje naakt in de Playboy. In 2005 nam ze samen met haar zus de single Be Where You Wanna Be op, en waarmee ze de 23ste plaats behaalde op de Nederlandse hitparade. In 2007 publiceerde Aukje het boek Baby, waarin ze haar zwangerschap en bevalling beschrijft.

Afgeleide namen: Auke

Geboortekaartjes met de naam Aukje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aukje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aukje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aukje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aukje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

silke   11 Jan 2014
ik ben silke en ik ben een babe, aukje is mijn zus en zij is helemaal geen babe

Aukje   05 Jan 2012
ik vind Aukje een hele leuke naam!!!!!!!!!!!!!!!! Jammer genoeg noemen mijn vriendinnen mij: Auk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

auke   27 Feb 2011
vader van vele kinderen


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455