Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Augustin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Augustin: Augustin is afgeleid van het Latijnse augere dat "vermeerderaar" betekent.

Bekende naamdragers

Augustin Bea (1881-1968) was een Duitse kardinaal van de katholieke kerk en een vooraanstaand prelaat tijdens het Tweede Vaticaans Concilie. Hij werd in 1915 tot priester gewijd en twee jaar later werd hij Superieur van het Jezuïetenklooster in Aken. In 1930 werd Augustin benoemd tot rector van het Pauselijk Bijbel Instituut. Hij was de biechtvader van paus Pius XII. In 1959 verhief paus Johannes XXIII hem tot kardinaal en tot titulus van de San Saba. Aan jaar later werd Augustin de eerste president van het nieuw ingestelde Secretariaat voor de Eenheid der Christenen en was hij nauw betrokken bij de opstelling van verschillende sleuteldocumenten die voortkwamen uit het concilie.

Augustin Pajou (1730-1809) was een Frans neoclassicistisch beeldhouwer die bekend werd om zijn portretten van vooraanstaande Fransen, zoals Madame du Barry en Élisabeth Vigée-Le Brun.

Afgeleide namen: Augusta, Auguste, Augustijn, Augustin, Augustus, Gusta, Guus, Guusje, Stijn

Geboortekaartjes met de naam Augustin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Augustin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Augustin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Augustin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Augustin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455