Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis August

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis August: August is afgeleid van het Latijnse augere en betekent "vermeerderaar".

Bekende naamdragers

August Beernaert (1829-1912) was een Belgisch politicus en mensenrechtenactivist. Als Minister van Openbare Werken was hij verantwoordelijk voor de uitbreiding van het spoorwegennet en de Antwerpse haven. August Beernaert van eerste minister van 1884 tot 1894. Hij was een belangrijke pacifist die zich inzette tegen de slavernij en de uitbuiting van Congo. In 1909 won August, samen met Paul d'Estournelles de Constant, de Nobelprijs voor de Vrede.

August Borms (1878-1946) was een Vlaams-nationalistische voorman. Hij zette zich in voor de vernederlandsing van de Universiteit van Gent. Na de Eerste Wereldoorlog werd hij in 1919 ter dood veroordeeld, maar zijn doodstraf werd later omgezet naar levenslange dwangarbeid. In de gevangenis werd hij een icoon van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd. In 1929 werd hij vrijgelaten nadat zijn partij de verkiezingen in het arrondissement Antwerpen had gewonnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam August deel aan verschillende collaboratievergaderingen. In 1945 werd hij opnieuw ter dood veroordeeld en een jaar later werd hij geëxecuteerd.

Afgeleide namen: Augusta, Auguste, Augustijn, Augustin, Augustus, Gusta, Guus, Guusje, Stijn

Geboortekaartjes met de naam August

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam August. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een August of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam August kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam August of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

August   13 May 2014
Leuk is dat je de naam weinig hoort. Ze noemen me wel dikwijls Gust, dat is minder leuk. Gust was de naam van een bekende gorilla in de zoo van Antwerpen.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455