Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Audrey

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Audrey: Audrey is afgeleid van Etheldreda, met als betekenis "edel en geliefd". Koningin Etheldreda was een Engelse heilige. Hoewel ze getrouwd was met een hoofdman werd haar huwelijk niet geconsumeerd omdat ze een gelofte van eeuwige maagdelijkheid had afgelegd.

Bekende naamdragers

Audrey Tautou (1976) is een Franse actrice die in 2001 internationaal doorbrak met haar hoofdrol in de film Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain. Voor haar rol in deze film werd ze genomineerd voor een César en een BAFTA Award. Audrey speelt vooral in Franse films, maar ook in sommige Engelstalige films, waaronder Dirty Pretty Things en de Da Vinci Code.

Audrey Landers (1956) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Audrey Landers is vooral bekend voor haar rol als Afton Cooper in desoapserie Dallas. Als tiener speelde ze in de series The Secret Storm en Somerset. Audrey Landers is ook zangeres en haalde tien gouden platen, vier gouden albums en twee platina albums.

Geboortekaartjes met de naam Audrey

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Audrey. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Audrey of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Audrey kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Audrey of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

hoi   02 Feb 2012
kutnaam

Audrey   11 Jan 2012
ik heet zelf audrey maar je ziet wel dat die naam bijna nergens voorkomt met sleutelhangers ofzo.

L   16 Dec 2011
Mijn dochter heet Audrey..een mooie/unieke naam voor een mooi en uniek meisje. Zijzelf is gelukkig ook heel blij met haar naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455