Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Astrid

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Noors

Betekenis Astrid: Astrid is een meisjesnaam van Scandinavische oorsprong met als betekenis "goddelijke schoonheid". Een andere mogelijke betekenis is "rijdende onder de gunst der goden". De naam Astrid komt veel voor in vorstenhuizen. Misschien heeft de eerste betekenis van de naam daar iets mee te maken?

Bekende naamdragers

Astrid van Belgiƫ (1962) is het tweede kind van koning Albert II en koninging Paola. Ze werd vernoemd naar gaar grootmoeder, Astrid van Zweden. Astrid is zeer gelovig en noemde haar drie dochters Maria. Ze was voorzitster vaan het Belgische Rode Kruis van 1994 tot 2007.

Astrid van Zweden (1905-1935) werd in 1934 de vierde koningin van Belgiƫ, na Elisabeth en voor Fabiola. In 1926 trouwde Astrid van Zweden met de Belgische kroonprins. Ze was heel populair bij de bevolking maar kwam in 1935 om het leven bij een auto-ongeval.

Afgeleide namen: Asta

Geboortekaartjes met de naam Astrid

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Astrid. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Astrid of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Astrid kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Astrid of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Astrid    18 Apr 2015
leuk maar op zoveel sites is er een andere uitleg ik weet niet meer welke uitleg de juiste is

Astrid   12 Sep 2010
ik heet astrid op de meeste sites vind je de verkeerde betekenissen waar dus niets van klopt hier vind je teminste een goede uitleg x

astrid   03 Aug 2009
idd mooie betekenis, blijft een naam dat je niet te vaak hoort.. best leuk

Astridd..   05 May 2009
Hahaa ik heet astrid,, wel mooi die betekenis eingelijk..


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455