Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aster

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Aster: Aster is natuurlijk de naam van een bekende bloem maar de oorspronkelijke betekenis van Aster is "ster".

Bekende naamdragers

Aster Berkhof (1920) is de pseudoniem van de Vlaamse schrijver Lode van den Bergh. Aster Berkhof behoort tot een van de meest gelezen Vlaamse schrijvers. Hij groeide op in een rijk burgergezin en voelde zich ongelukkig door het grote verschil in welstand tussen de rijke burgerij en het gewone volk. Deze tegenstelling is een thema in vele van zijn boeken. Hij koos de naam "Aster" omdat er asters in de tuin van zijn ouders bloeiden. Hij gebruikte zijn pseudoniem om de geloofwaardigheid van zijn professionele baan niet te beïnvloeden. Hij was namelijk redacteur van de krant De Standaard. Aster Berkhof stelde in zijn roman het geloof ter discussie. Zelf vertelde hij dat zijn werk het gevold is van zijn karaktereigenschappen ongeduld, energie en nieuwsgierigheid. Aster Berkhof heeft een honderdtal boeken geschreven waaronder detectiveverhalen, avonturenromans, reisverhalen en jeugdromans. Hij is ereburger van de gemeente Rijkevorsel.

Afgeleide namen: Asteria, Asterius

Geboortekaartjes met de naam Aster

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aster. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aster of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aster kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aster of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Aster????   27 Jan 2020
Ik ben trots op mijn naam want hij kot weinig voor. Het is uniek, simpel en krachtig!

Lies   28 Oct 2016
Nog steeds gelukkug dat we onze dochter 4 maanden geleden Aster genaamd hebben! Nog niet anders dan goede en toffe reacties hierop gekregen !

Aster   27 Jan 2015
Spijtig dat Aster ook een mannennaam is, ik vindt het toch echt super vrouwelijk klinken. Geldt trouwens voor alle bloemennamen, zoals Roos,Hyasinth en Iris. Gelukkig komt de naam niet veel voor en krijg ik vel complimentjes. En ik ben een meisje!

aster   24 Oct 2010
ik heb een mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455