Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Aruna

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Indiaas

Betekenis Aruna: Aruna is een figuur uit de Indiase mytologie, waarin ze de wegenmanner van opkomende zon is. De letterlijke betekenis van Aruna is "de roodachtige". De roodheid van de opkomende zon zou spirituele kracht uitstralen.

Bekende naamdragers

Aruna Dindane (1980) is een Ivoriaans profvoetballer die in 2003 de Ebbenhouten Schoen won als beste voetballer van Afrikaanse afkomst. In hetzelfde jaar kreeg hij ook een Gouen Schoen als beste speler in de Belgische competitie.

Afgeleide namen: Arun

Geboortekaartjes met de naam Aruna

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Aruna. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Aruna of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Aruna kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Aruna of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

aroena   27 Jun 2013
Dat is mijn naam en die van een aantal nichten van mij alleen het mijne is verkeerd geschreven by de aangifte van me geboorte maar desondanks ben ik super blij met me naam en hoe het geschreven is krijg altyd weer de reaktie van wat een mooie aparte naam gaaf toch


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455