Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Arno

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Arno: Arno is een verkorting van de naam Arnoud dat bestaat uit de Germaanse woorden aran en wald en dus "als een adelaar heersend" betekent.

Bekende naamdragers

Arno (1949), de artiestennaam van Arnoud Hintjes, is een Belgische rockzanger. Toen hij 18 jaar was trok hij al zingend met zijn gitaar voor drie jaar rond de wereld. Hij speelde in verschillende groepjes maar brak in 1980 door met de groep TC Matic, waarvan het liedje Oh La La nog steeds populair is. Vanaf 1983 werd Arno herhaaldelijk verkozen door het Vlaamse televisieblad Humo tot Zanger van het Jaar. Arno zong ook in het Frans en ontving in 2002 de Franse onderscheiding van Ridder in de Kunst en Letteren.

Arno Schmidt (1914-1979) was eenbelangrijke Duitse auteur. Hij combineerde avant-gardistische schrijftechnieken met traditioneel vertellen. Uniek aan Arno Schmidt was dat hij zijn dorp Bargfeld bijna nooit verliet, ook niet in 1973 om de prestigieuze Goethe-Prijs in ontvangst te nemen.

Afgeleide namen: Arnout, Arnoud, Arnold, Aart, Aard, Arnold, Arna

Geboortekaartjes met de naam Arno

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Arno. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Arno of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Arno kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Arno of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

arno   15 Mar 2013
heil dodo heil arno en heil thuurtje en heil feetje

arno    15 Mar 2013
groet aan alle arno's op de hele wereld

arno   15 Mar 2013
arno is geen afkorting van aart of aard

Arno   15 May 2012
Ik werd als kind vaak Nol of Nolleke genoemd, dat was liefkozend bedoeld, maar toen kwam in de jaren '70 de naam Ouwe Nol (Utrechtse crimineel)in het nieuws en ben ik zo niet meer genoemd.

Ann   05 May 2011
Had ik een zoon gehad, zou hij Arno genoemd hebben, naar Arno Hintjens.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455