Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Armand

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong:

Betekenis Armand: De jongensnaam Armand is afgeleid van Herman en heeft als betekenis "strijder" of "man van het leger".

Bekende naamdragers

Armand (1946-2015), de artiestennaam van Herman George van Loenhout, was een Nederlandse protestzanger. Armand is vooral bekend van het nummer "Ben ik te min". In 1967 stond hij 14 weken in de Nederlandse Top 40 en brak hij nationaal door als artiest. Zijn liedjes bevatten maatschappijkritische teksten die vooral geïnspireerd waren op de hippie-ideologie. Na jaren in de anonimiteit was Armand in 2015 opnieuw in het voetlicht getreden toen hij samen met Rick De Leeuw zijn hit "Ben ik te min" opnieuw uitbracht.

Afgeleide namen: Arman, Armando, Armani, Armanis, Armano

Geboortekaartjes met de naam Armand

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Armand. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Armand of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Armand kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Armand of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455