Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Arie

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Arie: De jongensnaam Arie is een variant van Adriaan, met als betekenis "afkomstig uit Adria", een plaats bij Venetiƫ.

Bekende naamdragers

Arie Luyendyk (1953) is een Nederlands autocoureur. Arie werd driemaal Nederlands kampioen in zijn klasse en in 1977 Europees kampioen in de Super Vee. In 1984 verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij het Super Vee kampioenschap won en Rookie of the year werd. In 1985 stapte Arie over naar de IndyCar, waar hij eveneens Rookie of the year werd. Hij won de Indianapolis 500 in 1990 en 1997.

Arie Boomsma (1974) is een Nederlands televisiepresentator en fotomodel. Arie maakte zijn televisiedebuut in het Veronica-programma Uhhh...Vergeet Je Tandenborstel Niet! Daarna was hij te zien in de televisieserie Finals van omroep BNN en werkte hij als omroeper voor Yorin. Vanaf 2006 presenteerde Arie verschillende programma's bij de Evangelische Omroep.

Afgeleide namen: Adria, Adrian, Adriana, Adrie, Aria, Ariadne, Arian, Ariana, Arianna, Arianne, Arielle, Arjan, Aryan

Geboortekaartjes met de naam Arie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Arie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Arie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Arie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Arie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455