Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Arianne

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Arianne: De meisjesnaam Arianne is afgeleid van Adriaan, met als betekenis "afkomstig ui Adria", een plaats bij Venetiƫ.

Bekende naamdragers

Arianne Baggerman (1959) is een Nederlandse historica, die geschiedenis doceert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Arianne publiceerde verschillende onderzoeken in internationale tijdschriften. Voor het boek De wondere wereld van Otto van Eck, dat ze samen met Rudolf Dekker schreef, werd in 2005 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won in 2006 de Dr. Wijnaendts Franckenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Afgeleide namen: Aad, Ad, Adri, Adria, Adrian, Adriana, Adrie, Jaan, Janus

Geboortekaartjes met de naam Arianne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Arianne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Arianne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Arianne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Arianne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455