Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ari

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Ari: Ari is een verkorting van de Griekse naam Aristides, met als betekenis "de beste". Ari kan ook een verkorting zijn van Adriaan, met als betekenis "afkomstig uit Adria", een plaats bij Venetiƫ.

Bekende naamdragers

Ari Olivier (1939) is een Nederlands oplichter die in Duitsland veroordeeld is voor het organiseren van een vals-geldtransactie. In de jaren zestig en zeventig pleegde Ari fraude door grote bedragen te ontvangen voor goederen die werden afgeleverd. Hij specialiseerde zich in het ontvreemden van geld van rijke weduwen. In 1997 presenteerde hij het Veronica tv-programma Heer Oliviers Wereld, waarin hij oplichtingspraktijken toelichtte. Maar dit programma werd vroegtijdig gestopt vanwege zijn arrestatie in Duitsland.

Afgeleide namen: Arie, Aristide, Aristides, Arius, Arri, Ary

Geboortekaartjes met de naam Ari

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ari. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ari of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ari kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ari of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Babette   25 Nov 2011
Onze zoon heet Ari, geboren 5/6/07. Stoer, kort en krachtig. Iedereen kent hem dus ook!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455