Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Arend

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Arend: Arend is afgeleid van het Germaans aran met als bekenenis "adelaar".

Bekende naamdragers

Arend Heyting (1898-1980) was een Nederlandse wiskundige en filosoof. Arend Heyting was gespecialiseerd in de wijsbegeerte der wiskunde. Hij formaliseerde de intuïtionistische logica en ontving hiervoor in 1928 een prijs van het Wiskundig Genootschap. In 1848 werd hij aan de Universiteit van Amsterdam aangesteld als hoogleraar algebra, meetkunde en wijsbegeerte der wiskunde.

Arend Langenberg (1949) is een Nederlanse presentator, nieuwslezer en voice-over. Hij werkte voor Radio 538, Skyradio en Classic FM. In 2001 won Arend het Langenberg de Marconi Award voor de Beste Stem. In 2007 nam hij deel aan het televisieprogramme Sterren op het ijs.

Afgeleide namen: Aart, Aard, Arenda, Arendien, Arendina, Arendje, Arnold, Arna, Arnolda, Arnoldina

Geboortekaartjes met de naam Arend

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Arend. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Arend of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Arend kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Arend of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Broer arent   02 Feb 2015
Ze lachen wel eens met mijn broer en hij is er niet zo blij mee met deze naamkeuze hij wilt soms veranderen

arend   01 Feb 2011
ze noemen me wel eens arie kanarie! mochten diana en ik een dochter krijgen wordt het zeer waarschijnlijk adriane groetjes is er trouwens iemand met deze situatie qua naam?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455