Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anwar

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Anwar: Anwar is een Araische jongensnaam met als betekenis "licht".

Bekende naamdragers

Anwar Moore (1979) is een Amerikaans atleet die gespecialiseerd is in het hordelopen. In 2007 leverde Anwar de beste jaarprestatie op de 110 meter horden en won hij de eerste wedstrijd van de Golden Leagues.

Anwar Sadat (1918-1981) was een Egyptisch politicus die van 1970 tot 1981 president was van Egypte. Anwar een van de leiders van de geheime groepering van de Vrije Officieren die tijdens een geweldloze staatsgreep in 1952 het bewind van koning Faroek I omverwierp. In 1970 werd hij president en in 1973 lanceerde hij samen met Syrië de Jom Kipoeroorlog tegen Israël. In 1977 bracht hij als eerste Arabische leider een officieel bezoek aan Israël. In 1981 werd hij in Caïro neergeschoten tijdens een militaire parade door fundamentalistische militairen.

Geboortekaartjes met de naam Anwar

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anwar. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anwar of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anwar kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anwar of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

bella   25 Feb 2011
anuar is een heel bizonder naam maar was wel een klootzak hoor hij was het die mijn hard breekte ben er nog nie over


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455