Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Antony

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Antony: Antoiny is afgeleid van Antonius, een naam van Romeins geslacht. De betekenis is echter niet gekend.

Bekende naamdragers

Antony Hewish (1924) is een Brits radioastronoom die in 1974 samen met Martin Ryle de Nobelprijs voor de Natuurkunde won voor de ontdekking van pulsars, snel ronddraaiende neutronensterren die elektromagnetische straling uitzenden.

Afgeleide namen: Anthon, Anthony, Antoine, Antoni, Antonia, Antinino, Antoine, Antonio, Antonius, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony, Toon

Geboortekaartjes met de naam Antony

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Antony. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Antony of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Antony kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Antony of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Antony   05 Sep 2015
Ik vind Antony een prachtige naam! De naam Anthony (dus met "h" komt wel meer voor. Jammer dat de betekenis onbekend is.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455