Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Antonius

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Antonius: De jongensnaam Antonius is de naam van een Romeins geslacht. Maar de juiste betekenis van deze naam is niet gekend.

Bekende naamdragers

Antonius van Egypte (251-356) is een christelijke heilige, die bekend staat als de vader van het kloosterleven. Toen Antonius twintig jaar was, stierven zijn ouders en gaf hij alle bezittingen aan de armen. Hij stichtte in de woestijn van Egypte een kloostergemeenschap van monniken. Antonius wordt daarom beschouwd als de vader van het kloosterleven. In beelden en schilderijen is de heilige Antonius te herkennen aan het varken en zijn kluizenaarsstaf. Zijn bijnaam Antonius met het varken ontstond in de Middeleeuwen toen de Antonieten hun varkens vrij mochten laten rondlopen als vergoeding voor de verpleging die zij verstrekten.

Afgeleide namen: Anthon, Anthonie, Antoine, Antonia, Antinino, Antoni, Antonie, Antonio, Antonius, Antony, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony, Toon

Geboortekaartjes met de naam Antonius

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Antonius. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Antonius of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Antonius kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Antonius of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455