Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Antonie

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Antonie: De jongensnaam Anthonie is afgeleid van Antonius, de naam van een Romeins geslacht. Maar de juiste betekenis van deze naam is niet gekend.

Bekende naamdragers

Antonie Kamerling (1966) is een Nederlandse acteur en zanger. Vanaf 1990 was Antonie te zien in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden en later in enkele speelfilms zoals De Kleine Blonde Dood (1993) en All Stars (1997). Onder deze artiestennaam Hero scoorde hij in 1997 een nummer één-hit met het nummer Toen Ik Je Zag. Antonie is getrouwd met actrice Isa Hoes en heeft twee kinderen: Merlijn en Vlinder.

Afgeleide namen: Anthon, Anthonie, Antoine, Antonia, Antinino, Antoni, Antonio, Antonius, Antony, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony, Toon

Geboortekaartjes met de naam Antonie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Antonie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Antonie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Antonie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Antonie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Antonie    18 Jun 2016
Ik heet ook Antonie maar ben een vrouw uit 1970


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455