Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Antoni

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Antoni: De jongensnaam Anthoni is afgeleid van Antonius, de naam van een Romeins geslacht. Maar de juiste betekenis van deze naam is niet gekend.

Bekende naamdragers

Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723) was een Nederlands microbioloog, die vooral bekend is door zijn zelf gemaakte microscoop en zijn pionierswerk voor de celbiologie en de microbiologie. Antoni ontwikkelde een microscoop die tot 480x kon vergroten, terwijl de microscopen van zijn tijd slechts tot 30x gingen. Ter ere van Antoni Leeuwenhoek organiseert de Royal Society of London sinds 1979 een jaarlijkse microbiologische erelezing.

Afgeleide namen: Anthon, Anthonie, Antoine, Antonia, Antonie, Antinino, Antonio, Antonius, Antony, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony, Toon

Geboortekaartjes met de naam Antoni

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Antoni. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Antoni of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Antoni kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Antoni of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455