Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anton

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Anton: Anton is een verkorting van Antonius, een naam van Romeins geslacht. De betekenis is niet gekend.

Bekende naamdragers

Anton Brucker (1824-196) was een Oostenrijks componist die bekend is van zijn elf symfonieën, genummerd van 00, 0, 1 t.e.m. 9. Verder heeft hij drie missen, een Te Deum en een Strijkkwintet gecomponeerd. Anton Brucker was diepgelovig en zijn muziek religieus geïnspireerd. Hij had te kampen met veel kritiek. Zo liep de het hele publiek de zaal uit tijdens de première van zijn derde symfonie. Pas op het eind van zijn leven kon hij genieten van roem en erkenning.

Anton Phillips (1874-1951) was verantwoordelijke voor de uitbouw van het Philips concern dat door zijn vader Frederik en broer Gerard was opgericht.

Anton Heyboer (1924-2005) was een Nederlands kunstschilder die samen met zijn vijf vrouwen leefde in een commune in Den Ilp. Anton Heyboer schilderde en tetste, terwijl zijn vrouwen zijn kunstwerken verkochten. In 2002 werd hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Afgeleide namen: Anthon, Anthony, Antoine, Anton, Antoni, Antonia, Antinino, Antonio, Antonius, Antony, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony,Toon

Geboortekaartjes met de naam Anton

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anton. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anton of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anton kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anton of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

gitte    29 Oct 2012
mijn ex heet anton


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455