Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Antje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Antje: De meisjesnaam Antje is een Ana heeft als betekenis "de lieflijke" of "de genadigde".

Bekende naamdragers

Antje Buschschulte (1978) is een Duits topzwemster, gespecialiseerd in de rug- en vrije slag. Antje maakte haar internationale in 1993 toen ze twee gouden medailles behaalde bij de Europese Jeugdkampioenschappen.

Antje De Boeck (1964) is een Vlaamse actrice. Antje speelde in heel wat in televisieseries en films, zoals Windkracht 10, Stille Waters, Daens en Manneken Pis. Daarnaast speelde Antje in enkele theatergezelschappen. Ze was gehuwd met de acteur Dimi Duquennoy, met wie ze twee kinderen kreeg: Stan en Anna.

Afgeleide namen: Ana, Ann, Anna, Anne, Ansje

Geboortekaartjes met de naam Antje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Antje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Antje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Antje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Antje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Annie Oldenburger   16 Apr 2015
Op mijn geboorte kaartje staat Antje.Met een rose strikje.Ben blij dat ze me Annie genoemd hebben.

Antje   14 Nov 2012
Het is een zeldzame naam, dat maakt het ntrlk leuk éah ^-^


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455