Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anthony

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Anthony: De jongensnaam Anthony is een variant van Antonius, de naam van een Romeins geslacht. De juiste betekenis ervan is niet gekend.

Bekende naamdragers

Anthony McAuliffe (1898-1975) was een Amerikaans generaal die tijdens de Tweede Wereldoorlog op D-day met een parachute boven Normandiƫ sprong. Tijdens het Ardennenoffensief werd hij omsingeld in Bastenaken. Op een vraag van de Duitsers om zich over te geven antwoorde hij "Nuts". Op het marktplein van Bastenaken staat een borstbeeld van Anthony McAuliffe.

Anthony Fokker (1890-1939) was een Nederlands vliegtuigbouwer. In 1910 ontwierp hij zijn eerste propellervliegtuigje: De Spin. In 1912 richtte hij een bedrijf op in Duitsland en leverde een 700 tal vliegtuigen aan het Duitse leger. In 1913 was hij de tweede persoon die een looping met een vliegtuig uitvoerde. In 1919 keerde Anthony Fokker terug naar Nederland waar hij de Nederlandse Vliegtuigenfabriek oprichtte.

Anthony Hopkins (1937) is een Brits acteur die vooral bekend is van zijn rol als Hannibal Lecter in de film The Silence of the Lambs. Hij speelde in meer dan 100 films. In 1987 werd hij Commander of the British Empire en in 1993 werd hij ridder.

Afgeleide namen: Anthon, Antoine, Anton, Antoni, Antonia, Atonio, Antonius, Antony, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony, Toon

Geboortekaartjes met de naam Anthony

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anthony. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anthony of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anthony kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anthony of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Anthony   18 Sep 2014
De abominabele

Anthony   18 Sep 2014
De originele.

anthony,   26 Apr 2012
nee jou naam is lekker, " plien!!"

anthony    08 Mar 2011
DE ONTSCHATBARE!!!

Anthony   27 Sep 2010
Griekse afkomst

plien   25 Mar 2009
anthony,,,, da ken toch nie,,,,


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455