Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anthonie

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Anthonie: Anthonie is afgeleid van Antonius, de naam van een Romeins geslacht. Maar de juiste betekenis is niet gekend.

Bekende naamdragers

Anthonie Heinsius (1641-1720) was een Nederlands staatsman, die van 1689 tot 1720 raadpensionaris was van de provincie Holland. Stadhouder Willem III van Oranje-Nassau zond hem in 1683 naar Versailles om te onderhandelen over het vorstendom Orange waarvan Willem III soeverein vorst was. In 1689 werd Anthonie op verzoek van Willem III raadpensionaris.

Anthonie van Blocklandt (ca 1533-1583) was een Nederlands kunstschilder en zoon van een burgemeester van Montfoort. Anthonie is vooral bekend van het drieluik Maria-Tenhemelopneming, dat in de kerk van Bingen am Rhein hangt. Anthonie schilderde vooral bijbelse taferelen, mythologische onderwerpen en portretten.

Afgeleide namen: Anthon, Anthony, Antoine, Anton, Antoni, Antonia, Antinino, Antonio, Antonius, Antony, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony, Toon

Geboortekaartjes met de naam Anthonie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anthonie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anthonie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anthonie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anthonie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455