Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Anthon

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Anthon: Anthon is een verkorting van Antonius, een naam van Romeins geslacht. De betekenis is echter niet gekend.

Bekende naamdragers

Anthon van der Horst (1899-1965) was een vooraanstaand Nederlands organist, dirigent en componist. Anthon werd vooral bekend door zijn werk voor de Nederlandse Bachvereniging en de uitvoering van de Matthäus-Passion in Naarden. In 1919 ontving Anthon als eerste Nederlander de Prix d'Excellence voor orgel.

Afgeleide namen: Anthon, Anthony, Antoine, Antoni, Antonia, Antinino, Antoine, Antonio, Antonius, Antony, Antoon, Teun, Teunis, Teuntje, Tonia, Tony, Toon

Geboortekaartjes met de naam Anthon

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Anthon. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Anthon of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Anthon kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Anthon of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455